Saturday, November 3, 2012

Wow! Fantastic Baby!

..annyeonghaseyo..

nak cerita panjang lebar boleh kan. kepada yang tidak meminati K-Pop sila undur diri, sebab anda tak akan faham keterujaan yang saya hadapi sekarang. baru seminggu concert Alive Tour Big Bang 2012 berlalu. jadi, post-concert syndrome tak hilang lagi lah kan. memang tak akan hilang sampai bila-bila agaknya. maafkan saya andai segala yang dikongsi menunjukkan keterujaan melampau. maklumlah first time pergi konsert. ditambah pula dengan kehadiran artis kesayangan. daebak! daebak! :)

seronok bila ada rakan yang turut meminati kumpulan ini, boleh kongsi segala benda. kewujudan kelab Big Bang Malaysia telah membantu para VIP untuk berganding bahu menjayakan misi. bagi kami, segalanya berjalan lancar. Blue Mission untuk lagu Blue, Red Mission untuk lagu Fantastic Baby, Yellow Mission untuk keseluruhan konsert. juga projek membuat kain rentang dan meletakkan poster besar kumpulan ini pada bas. tahniah kepada admin BB1st dan MVIP! :)

***

G-Dragon mengatakan bahawa berbanding konsert-konsert mereka sebelum ini, konsert pada malam itulah yang akan paling diingati. sila ketahui itu bukan dialog hafalan kepada semua VIP di negara lain. dan, Taeyang juga berjanji untuk datang ke Malaysia lagi. hoorayy!! \(^0^)/

antara ucapan Bahasa Melayu yang mereka hafal,

G-Dragon: Malaysia maju. Malaysia cantik.
Taeyang: Aku cinta padamu.
Daesung: Selamat tidur.
Seungri: Apa khabar?
dan
Top: Terima kasyih. :p

***
tak sempat beli segala baju, lighstick time konsert. hanya memakai baju hujan berwarna kuning sebagai tanda sokongan. ahah. disebabkan hujan actually. mujurlah hujan berhenti 5 minit selepas bermulanya konsert. basah lencun okey. tetapi tetap semangat menyanyi bersama para VIP sehingga terbatuk-batuk perlukan air mineral. sakit tekak tapi tak adalah menjerit bagai nak rak. :p

terima kasih umi dan bak kerana membenarkan anakmu ini untuk turut serta memeriahkan majlis konsert. merayu dan memberi alasan mungkin ini adalah yang pertama dan terakir. bukan senang nak pergi, entah datang ke tidak Big Bang kelak. tetapi di dalam hati bermonolog supaya umi dan bak beri peluang sekali lagi jika ada. hehe. mahu pergi bersama rakan serta adik abang yang rupa-rupanya turut meminati Big Bang. :D

saya suka kesemua ahli, tetapi Daesung bias saya! sebab suara best, handsome juga kelakar. ada orang tanya, saya lemah gemalai. sepatutnya minat kumpulan gadis mahupun flower boy. saya sendiri tak pasti kenapa saya minat kumpulan yang lagunya banyak berunsurkan rap, pakaian agak pelik, suara dan rupa yang boleh tahan. entah. yang saya tahu, Big Bang until whenever! chewah, moto kami semua. :P

video dan gambar yang ditunjukkan ini sebenarnya daripada pelbagai sumber. mohon share rakan VIP. :)



video

kita lihat mereka dari dekat ye. :)

video

ohh my smiling angel, Kang Daesung. :)

video


view dari CAT 5. jangan salah faham, suara yang lantang itu datangnya dari rakan VIP yang baru saya kenal pada malam itu. suara saya? ada, sayup kedengaran. hehe. jarak dari pentas tak adalah jauh tetapi maaf video smartphone saya tidak berkualiti. adehh. apapun, nak dengarkan sorakan itu. video sumber lain ada yang adjust part peminat bising. best crowd ever kata band member Big Bang. :)



mungkin ada yang akan kata dengan harga tiket ni, boleh pergi beli baju dua tiga helai. okey, tak payah nak kecoh. tutup mulut, sediakan duit sebanyak itu dan pergi shopping sekarang. haihh, tak suka dengan komen macam ini. sekali-sekala je lah.


blue mission, success!


woaahhh! :)


15,000 tiket sold out. 15,000 raincoat juga sold out. :p


admin BB1st dan MVIP. :)


saranghae oppa! <3


 sungguh saya rasa tak percaya dengan semua ini. serious macam mimpi. sekejap sahaja masa dua jam setengah berlalu. tiga tahun kenal minat Big Bang dan menanti seperti mana yang dikatakan di dalam entry sebelum ini. hajat tercapai! apapun, segala-galanya berakhir dengan satu senyuman. kelak jumpa lagi semua. gembira! :)


3 comments:

Anonymous said...

nk join lain x!!!

.: hazreeni hasshim :. said...

ohh minat gk ke??
btambah geng lgi sorang.
t gi sesama ye. :)

Anonymous said...

bru j jd vip..sbb tu smngt gilerr...hehehe