Monday, June 25, 2012

The Red Devils

..salam..

saya yakin para peminat bola tahu apa itu The Red Devils. kalau tak tahu memang tak payah tengok bola langsung lah kan. chewahh, padahal diri sendiri baru nak berkenalan. straight to the point ye..

kini, saya mula sibuk meng-googling segala benda tentang Park Ji Sung. selepas kemunculan pemain MU ini semasa Running Man, hati terdetik. he's so adorable! memang dia tak sekacak Cristiano Ronaldo mahupun Robin van Persie, tetapi tertarik bila ada unsur kecindan, humble dan semestinya kerana kelihatan hebat. ingat senang ke nak jadi anak buah Alex Ferguson. hoho. saya tidak arif dengan skills dan peraturan permainan bola sepak ini. yang saya tahu, hanya mahukan kemenangan pasukan pilihan. dan melihat kemunculan  Rooney J.S.Park. :)


selalunya kami menonton perlawanan tenis bersama bak, kerana pemain Federer dan Nadal yang cukup diminati. lepas ini mungkin mula bersemangat stay up bersama adik kesayangan pula, untuk menonton perlawanan bola. erk, hanya jika ada pasukan MU. hehe. :p


p/s:
1. Alhamdulillah, syukur tidak terhingga. berkenaan peperiksaan, saya gembira. perjuangan akan diteruskan dengan sehabis baik. untuk rakan yang lain, jangan give up! saya yakin kalian boleh. :)

2. sedekahkan al-Fatihah untuk adik kepada rakan saya yang baru meninggal dunia tengahari tadi. moga ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. be strong Kina! sesama doakan yang baik. :)

3. Alhamdulillah sekali lagi di atas kemenangan Dr. Muhammad Mursi sebagai Presiden Mesir yang sah. semoga ia pencetus semangat agar kemenangan sentiasa berpihak kepada Islam.

Friday, June 22, 2012

Babo

..salam..

sila ketahui bahawa babo bermaksud fool dalam bahasa inggeris. chewahh ber-bahasa asing pula hari ini. actually nak berkongsi music video yang sangat sweet, semanis orang yang menyanyi. :)


video

Yong Hwa ft. Juniel - Fool

best kan. sekali sekala mendengar lagu harmoni. first time dengar terus jatuh hati. ohh Yong Hwa, anda memang hebat. wahai Juniel, anda sungguh comel. :)

tiba tiba teringatkan We Got Married. alangkah baiknya jika Goguma Couple akhirnya bersama. sebab mereka sangat sesuai di mata saya. okey cukup menyibuk hal peribadi orang lain. kelak, saya akan kongsikan lagi video menarik. :)
 

p/s:
berkenaan BB, diharapkan saya berpeluang untuk itu. 
berkenaan exam, hanya satu yang dipinta. saya lulus kesemuanya. amin..





Monday, June 18, 2012

3 minggu bersama

..salam..

saya hanya akan memaparkan gambar-gambar percutian sepanjang bersama keluarga untuk entry kali ini. wahai sepupu sepapat sekalian, saya dah tunaikan permintaan kalian ye. :)

cucu cucu wan hussain :)




(^_^)v

sedap. :)
sambil petik sambil makan. heaven! sori tauke. hee.
makan yokk! :)
pasar malam di brinchang.
jarang kelihatan, kaktus berwarna-warni sangat cantik. :)
minnum petang di ladang teh Bharat Tea. :)
para bodyguard tok wan. good boys! :)
ain dan durah. :)
erk. sibuk berlensa, kemas barang cepat!
thanx abang safril + kak long untuk apartment ini. sangatlah berpuas hati! :)
hariz dan khalis :)
hafiq dan akmal. :)
ibu bapa tercinta! :)
kaum ibu yang penyayang. :)
hasif dan afdhal. :)
sepupuku akmal, jangan lupa tunaikan janji awak nanti. hehe. :P
saya masukkan dua gambar . okey lah kan. nanti meletup pula gadis gadis awak.  :p
gossipin' itu hobi kami. sorry. -_-
havoc satu kedai disebabkan kami. huhu. :)



girls day 1: rindu kalian! :)
girls day 2: sila abaikan selimut dan tangga yang menyibuk. adehh.
girls day 3: peace. :)

ohh sememangnya jealous akan rakan rakan yang bercuti di luar negara. beruntung betul. okey,  nak kumpul duit banyak banyak. at least.. ke venice mungkin? tiba tiba gedix nak suasana romantik. hehe. :P

***

 semester baru kini bermula. semestinya segala perkara baik yang diharapkan moga dimakbulkan. aminn~